in

2020 Ocak ayı medya basın yayın raporu

2020 Ocak ayı medya basın yayın raporuna Anadolu Ajansı’nın Sözcü gazetesinin aboneliğini sonlandırması damga vurdu! 2020 Ocak ayı medya basın yayın raporu

2020 Ocak ayı medya basın yayın raporu içeriğinde neler yer aldı? Yaşanan gelişmeler nelerdi? 2020 Ocak ayı medya basın yayın raporu

Gazeteci Ahmet Altan’a verilen 5 yıl 11 aylık hapis cezası onandı

Gazeteci Ahmet Altan’ın haberdar.com’da Haziran 2016’da kaleme aldığı “Ezip Geçmek” başlıklı yazısı nedeniyle iki ayrı suçtan verilen 5 yıl 11 aylık hapis cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. Altan’ın Taraf gazetesinde 4 Kasım 2011’de yayımlanan “CHP” başlıklı yazısı nedeniyle “Atatürk’e hakaret” suçlamasıyla çarptırıldığı mahkûmiyet kararı ise beraat yönünde bozuldu.

Anadolu Ajansı, Sözcü gazetesinin aboneliğini iptal etti

Sözcü gazetesinin yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı (AA) ile olan sözleşme gereği tüm mali yükümlülüklerini yerine getirdikleri halde AA’nın aboneliği tek taraflı olarak sonlandırdığı ifade edildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto olayla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Anadolu Ajansı, Cumhuriyetçi bir ajans iken bugün hiçbir güvenilirliği kalmadı. Muhalif diye bilinen gazetelere servis yapmaması yanlış ancak onlardan beklenen bir tavır. Basın üzerindeki baskılardan biri de bu. Menderes döneminde dahi Anadolu Ajansı’nın bu kadar taraflı haber yaptığı bir dönem olmamıştır.

İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert ise ise şunları kaydetti:

Kamuoyunu bilgilendirme görevi olan ajansın böyle bir karar alması ilginç. Basının Türkiye’de geldiği nokta üzücü. Geri adım atılmalı. Sözcü’nün haber alma hakkı engellenemez. Hiçbir kurumun bu hakkı engellenemez.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de “AA’nın Sözcü gazetesinin üyeliğini tek taraflı ve hukuksuz şekilde feshetmesi kabul edilemez. Bu uygulamanın çok sorunlu olduğunu görüyoruz” dedi.

Eren Erdem, Halk TV’deki programdan çıkarıldı

Halk TV’de ekranlara gelen “Şimdiki Zaman Siyaset” adlı programı Gürkan Hacır sunuyor; Barış Yarkadaş, İsmail Saymaz ve Eren Erdem daimi konuk olarak katılıyordu. Eren Erdem dün Twitter hesabından, “Şimdiki Zaman programında artık olmayacağım” diye yazdı.

Eren Erdem, daha sonra yine Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

BTK, Wikipedia’nın erişim engelini kaldırdı

AYM’nin, Wikipedia’nın erişime kapatılmasını hak ihlali sayan kararının gerekçesi Resmi Gazetede yayımlandı. Böylece Wikipedia’nın yeniden erişime açılması için süreç başladı. AYM, oy çokluğu ve 6 üyenin karşı oy yazısıyla alınan kararı Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesine de gönderdi.

Erişim engelinin kaldırılmasına yönelik bireysel başvuruları 26 Aralık 2019 tarihinde görüşen Anayasa Mahkemesi, bu engelin “ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna” karar verdi.

Medya Basın Yayın Komisyonu tarafından oluşturuldu

Medya basın yayın hayatına yönelik tüm içerikler Medya Basın Yayın Komisyonu tarafından özenle hazırlanarak, 'Medya Basın Yayın' kategorisi adı altında arşivlenmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kadın cinayetleri

Kadın cinayetleri önlenmezse erkek cinayetleri artacak

2020 Ocak ayı kadın raporu