yazarlık

IO Dergi’ye Yazarlık başvurusu yapan her adayın, Yazarlık Sözleşmesi ve Çalışma Prensipleri‘ni okuyup anlaması beklenir. Yazarlık başvurusunda bulunan adaylar, tüm bu kural ve koşullara uymayı taahhüt etmiş sayılır.

IO Dergi, üyelerine üç farklı yazarlık kategorisi sunmaktadır:

1.Konuk Yazarlar

Konuk yazarlar, IO Dergi’nin misafir ekibi arasındadır.

Bu kategori altında yer alan Yazar adına düzenlenen herhangi bir yazı teslim takvimi söz konusu değildir. Konuk yazarlar, kendi tercih ettikleri bir takvim gününde yazılarını ulaştırırlar. Bu yazılar editör tarafından düzenlenerek yayına alınır.

İstisnai Durum: Güncelliği olan yazılar aynı gün içinde yayına alınmalıdır. Editör (editor@iodergi.com) bu konuda kesinlikle bilgilendirilmelidir.

2.Yazarlar

Yazarlar, IO Dergi’nin daimi ve kıdemli ekibi arasındadır.

Yazarlar kategorisinde yer alan yazarlara Genel Yayın Yönetmeni tarafınca 6 aylık yazı teslim takvimi düzenlenir. Yazar’ın, kendisi adına düzenlenen bu 6 aylık yazı teslim takvimine uyması beklenir. Mazeretsiz bir şekilde yazı teslim takvimine uymayan yazarlar haber verilmeksizin konuk yazarlar listesine alınır.

3.Başyazar

Başyazar, Yazı İşleri tarafından belirlenmektedir.

Başvuru için gerekli dosyalar:

  • Profil fotoğrafı
  • Otobiyografi
  • Mail adresi
  • Başvuru yapmadan önce mutlaka okuyunuz: Yazar Rehberi

IO Dergi Yayın Kategorileri: Akademi, Kampüs, Gezi, Hayvan Hakları, Radyo Televizyon ve Sinema, Kadın Çalışmaları, Medya Basın Yayın


Sıkça Sorulan Sorular

Soru: Yazarlara herhangi bir ücret ödüyor musunuz?

Hayır. Öncelikle belirtmek isteriz ki; IO Dergi’yi bir okul niteliğinde düşünebilirsiniz! IO Dergi yazarları, yasal olarak site kullanıcısı (içerik sağlayıcı) statüsünde değerlendirilmektedirler. Bir internet kullanıcısı, forum vb. portalları nasıl bilgi paylaşımı amacıyla kullanıyorsa, IO Dergi de aynı statüde değerlendirilmektedir.


IO Dergi’de neler yapabilirim?

Yazarlık (Akademi Komisyonu)

Akademiye yönelik ayrı bir ilgim var. Kuram okumayı ve yorumlamayı seviyorum. Teorik benim işim. Bu konuda kendime güveniyorum ve bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum. Ne yapabilirim?

Akademi Komisyonu tam sana göre! Akademi kategorisi altında alan sınırlandırmaksızın istediğin konuda çalışmalar yapabilirsin. Yeter ki bilgi niteliğinde olsun!

Yazarlık (Kampüs Komisyonu)

Benim için kampüs hayatı bir başka. Bu konuda ne yapabilirim?

Kampüs Komisyonu tam sana göre! Türkiye’de bulunan üniversitelere ve üniversite yaşamına yönelik istediğin konuda çalışmalar yapabilirsin. Yeter ki kampüs hayatının dışına çıkma!

Yazarlık (Hayvan Hakları Komisyonu)

Hayvanları çok seviyorum. Onların hayatına dokunmak, beni huzurlu hissettiriyor. Bu konuda ne yapabilirim?

Hayvan Hakları Komisyonu tam sana göre! Hayvan hakları bağlamında istediğin doğrultuda çalışmalar yapabilirsin.

Yazarlık (Gezi Komisyonu)

Gezmeyi çok seviyorum. Deneyimlerimi başkalarıyla paylaşmak istiyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

Gezi Komisyonu tam sana göre. Gezi Seyahat anlamında istediğin doğrultuda çalışmalar yapabilirsin. Geziyle ilgili öneri ve tavsiyelerde bulunabilirsin. Röportaj, söyleşi gibi içerikler hazırlayabilirsin. Yeter ki kategori dışına çıkma!

Yazarlık (Radyo Televizyon ve Sinema Komisyonu)

Film ve/veya dizi izlemeyi ve yorumlamayı çok seviyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

Radyo Televizyon ve Sinema Komisyonu tam sana göre! Radyo, Televizyon ve Sinema hayatına ilişkin içerikler üretebilirsin. Bunlar; film/dizi/belgesel/animasyon eleştirisi, listeleri, testleri, haberleri, röportajları vs. olabilir. Yeter ki çalışmak istediğin konunun ucu radyoya, televizyona veya sinemaya dokunsun!

Yazarlık (Kadın Çalışmaları Komisyonu)

Kadın çalışmalarını yakından takip ediyorum. Toplumsal cinsiyet, feminizm konuları üzerine çalışıyorum. Kadın haklarını savunuyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

Kadın Çalışmaları Komisyonu tam sana göre! Kadın çalışmaları, toplumsal cinsiyet, feminizm ile ilgili istediğin doğrultuda çalışmalar yapabilirsin. Yeter ki kategori dışına çıkma!

Yazarlık (Medya Basın Yayın Komisyonu)

Medya çalışmalarını yakından takip ediyorum. Basın ve yayın alanına ayrı bir sempati duyuyorum. Zaten bunun için Gazetecilik okuyorum. Bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

Medya Basın Yayın Komisyonu tam sana göre! İstediğin doğrultuda çalışmalar yapabilirsin. Bunlar medya basın yayın çalışmalarıyla ilgili haber, röportaj, söyleşi, eleştirel bir metin içeriği vs. olabilir. Yeter ki kategori dışına çıkma!


IO Dergi

Facebook | Instagram | Twitter