in ,

HARİKAHARİKA

Yemekhanelerdeki artık yemekler ne oluyor?

Üniversitelerin merkezi yemekhanelerdeki artık yemekler ne oluyor, nerelere gidiyor? Üniversiteli hayvansever toplulukları yanıtladı!

Yemekhanelerdeki artık yemekler

Üniversitelerin merkezi yemekhanelerdeki artık yemekler ne oluyor, nerelere gidiyor? Üniversiteli hayvansever toplulukları yanıtladı!

Tek soruluk röportaj: Yemekhanelerdeki artık yemekler ne oluyor, nerelere gidiyor?

Beykent Üniversitesi Hayvanseverler Kulübü

Üniversite kampüsümüz çok küçük olduğundan kampüs içinde hayvan yok. Bu nedenle artık yemekleri ormana ya da sokaklara koymamız gerekir. O da sineklenme, koku, dezenfekte konusunda pek onaylamadığımız için kuru mamayı tercih ediyoruz.

Bilkent Üniversitesi Hayvan Dostları Kulübü

Bu konuda yıllardır uğraşmaktayız. Kampüs içerisinde başlıca olan yemekhanelerle görüşüldü. Genel olarak tüm artıklar çöpe gidiyor ne yazık ki. Biz talep ettiğimizde ekstra olarak ayrı bir yere ayıramayacaklarını söylüyorlar. Birkaç yıl önce her gün uğrayıp, hayvansever çalışanların ayırdığını alabiliyorduk. Kısaca böyle bir kolektife girmeye pek sıcak bakmadılar diyebiliriz.

Çağ Üniversitesi Hayvanları Koruma ve Yaşatma Kulübü

Okulumuz birçok üniversiteye göre küçük, yaklaşık 7 bin öğrencisi var. Üniversite yemekhanesi ile görüştüğümüzde çıkan atık yemek miktarı çok az. Bunun için Tarsus ve Mersin barınağı ile görüştük. Ancak aradaki mesafe çok. Çıkan yemek artığı da çok çok az olduğu için yemek artıklarını gelip almaları mantıklı gelmedi.

Yemekhanelerdeki artık yemekler: Dokuz Eylül Üniversitesi Empati Hayvan Dostları Topluluğu

Bunu gururla söyleyebiliriz ki Dokuz Eylül Üniversitesi merkez yemekhanesinde personel ve öğrenci bölümünden yemekleri her öğle arası gönüllü arkadaşlarımız elleriyle toplayıp, patili dostlarımızın besleme noktalarına dağıtıyorlar. Tabii ki bu projeyi gerçekleştirmemiz üniversitemiz izni ve desteğiyle oldu. Beslenme odakları için de bize Buca Belediyesi yardımcı oldu, onlara da buradan çok teşekkür ediyoruz. Akşamları da artan yemekleri alabilsek bizim için harika olurdu. Bunun da peşindeyiz umarım başarırız.

Kocaeli Üniversitesi Doğa ve Hayvan Dostları Kulübü

Kulübümüz, verimli çalışılabilmesi için yönetime bağlı komisyonlara bölünmüştür. Bunlar besleme, sağlık, toplama, bakım alanı, sponsor, sosyal medya komisyonlarıdır. Peki, besleme komisyonu ne yapar? Besleme yapılırken sürü kavgalarını önlemek, kampüs içindeki köpek hareketlerini kontrol etmek, köpeklerin besleme yapan insanları alfa olarak görmesi ve koruma iç güdüsüyle saldırganlaşmalarını önlemek için besleme saatini ve kampüsteki besleme noktalarını belirler. Haftanın beş günü yemekhaneden yemek artıklarını toplar ve bunları besleme noktalarına dağıtır.

Marmara Üniversitesi Hayvanları Koruma Kulübü

Kulüp olarak öncelikle kampüslerimizde yaşayan dostlarımızın beslenme, barınma ve sağlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Göztepe ve Haydarpaşa Kampüsümüzde ağırlıklı olarak kediler yaşamaktadır. Kedilerimizin beslenme ihtiyaçlarını sponsorluk anlaşması yaptığımız Bozita markasının desteği ile gidermekteyiz. Bu kampüsümüzde sadece üç köpeğimiz bulunmaktadır. Onların beslenme ihtiyaçlarını da okulumuzun yemekhanesinden artan yemekler ile ve gönüllülerimizin bağışladığı kuru mamalar ile karşılamaktayız.

Yemekhanelerdeki artık yemekler: Medipol Üniversitesi Hayvanları ve Doğayı Koruma Kulübü

Elbette yemekhaneye kutular koyduk. Artık yemekler toplanıyor öğle saatinden sonra Beykoz Haysev gönüllüleri gelip alıyorlar ve bunlar barınaklara dağıtılıyor. Kedi ve köpeklerimize de bu yemeklerden ayrılıyor, onların da karnını doyuruyoruz.

Pamukkale Üniversitesi Doğayı ve Hayvanları Koruma Topluluğu

Yönetim, yemekhanedeki artık yemekleri Denizli’de bir derneğe bağışladıklarını söylediler. Eğer bu doğru bir şey ise bizim için kesinlikle bir sakıncası yoktur. Sokak hayvanları yediği sürece biz karşı değil, destek oluruz.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu

Üniversitemiz Doğu ve Batı olmak üzere iki kampüsten oluşuyor. Kulüp arkadaşlarımız ile birlikte düzenli olarak her iki kampüs yemekhanesindeki yemek artıklarını topluyoruz ve üniversitedeki tüm köpekler için besleme yapıyoruz. Bir yılın sonunda yemekhanede herkes bize yardımcı oluyor; masalarda artıkları bizim için toplayıp getiriyorlar. Teşekkürlerini duyuyoruz. Yemekhanede çalışanlar gidemediğimiz zamanlarda yemekleri ayırıyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum.

TOBB ETÜ Hayvan Severler Topluluğu

TOBB ETÜ Hayvan Severler Topluluğu olarak öncelikli amacımız kampüsümüz içerisindeki patili canların yaşam olanaklarını olabildiğince sağlıklı hale getirmektir. Üniversitemiz yemekhaneleriyle topluluğumuzun kurulduğu andan itibaren çok güzel bir aile ortamı oluşturduk. Her gün okulumuzdaki canlar için kovalarca yemek ayrılıyor ve yemekler hazır olduğunda bize telefonla haber veriliyor. Bu süreçte çok güzel bir denge kurduk, topluluğun güzel yanlarından biri de bu yardımlaşma ortamında yer alabilmek. Her gün 16.30-17.00 arası, okulumuz yemekhanelerinden biri olan Sultan Kafe’den çıkan, günün ardından kalan yemekleri alıp kampüs içerisindeki dostlarımızı besliyoruz.

Trakya Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğu

Üniversitemiz, aylık yemek listesini yayınladıktan sonra dostlarımızın severek yiyebileceği yemeklere bakıyor ve o gün yemekhaneden sorumlu müdürle iletişime geçiyoruz. Bize o gün artan etleri ya da artıkları kovalara ayırıyorlar. Gönüllülerimizle birlikte bazen yemek bazen de mama ile dostlarımızı doyurmuş oluyoruz.

Yemekhanelerdeki artık yemekler: Yıldız Teknik Üniversitesi Hayvan Hakları Kulübü

Güz döneminde yemekhaneden haftada üç gün artık yemekleri hayvanların sağlığına zarar vermeyecek şekilde ayırarak ve gerekirse kuru mama takviyesi yaparak patili dostlarımızın karınlarının doymasına katkıda bulunmaya başladık. Ara tatilde zorlu kış şartlarına rağmen yemekhaneden alınan yiyeceklerle beslemeler yaptık. Bahar dönemi başlangıcıyla birlikte çalışma sistemimizi biraz daha geliştirerek haftada beş gün yiyecek dağıtımına devam etmekteyiz.

Instagram sayfamızı ziyaret edin

Hayvan Hakları Komisyonu tarafından oluşturuldu

Hayvan haklarına yönelik tüm içerikler Hayvan Hakları Komisyonu tarafından özenle hazırlanarak, 'Hayvan Hakları' kategorisi adı altında arşivlenmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2019 Ağustos ayı medya basın yayın raporu

Türkiye'nin Basın Özgürlüğü Raporu

Türkiye’nin basın özgürlüğü raporu (2015-2019 yılları)